10 Kasım 2012 Cumartesi

Google’ın İşletim Sistemi Google Chrome OS Tanıtıldı!

Google Chrome Os
Google tarafından geliştirilmiş olan Chrome OS işletim sistemine sahip Google Chromebook bilgisayarların tanıtımı resmi olarak Google tarafından yapıldı. Google ve Samsung arasındaki anlaşmayla üretilen bu yeni ve şık bilgisayarlar Avrupa ve ABD ülkelerinde satışısa sunuldu. Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağı konusunda ise henüz net bir bilgi yok.

Chrome OS işletim sistemine herhangi bir program yüklenmiyor. Bu nedenle sadece Chrome web mağazası ziyaret edilerek işe yarayan ve kullanmanız gereken uygulamaları bilgisayarınıza entegre edebiliyorsunuz. Bilgisayar daha çok iş ve ofis kullanımları için tasarlandığından dolayı kamu ve özel şirketlerce oldukça beğenileceği umuluyor.

İş dünyanın son zamanlarda gözdesi haline gelen bulut teknolojisi olan Cloud storage'yide içinde barındıran ChromeBook bilgisayarı ile Google hesabınıza giriş yaptığınızda Cloud storage üzerindeki tüm dosyalarınıza hızlıca erişme imkanınız bulunmakta. Şimdiki makale yazımız bu kadar ileride gelen haberler ve ortaya çıkan yeni özellikler ile birlikte buradan Google kullanıcılarına haberlerimiz olacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder